Skrivregler, presentationsteknik & opinionsbildning – den 16 maj bjuder vi ett trippelseminarium med mängder av matnyttig information för dig som jobbar med kommunikation.

Var? Postmuseum (nära T-bana Gamla Stan).
När? Måndagen den 16 maj, kl. 13–16.

Seminariet är kostnadsfritt. Det går bra att välja ett, två eller tre seminarier. Hålltider: Lotten Bergman, Skiljetecken 13:15–14:00; Olle Bergman, PowerPoint 14:15–15:00; Micke Jaresand, Cancerfondsrapporten 15:15–16:00.

Anmälan

1) Skiljetecken – skribentens bästa vänner

Lotten Bergman, språkpolis

Skiljetecken är inte bara ett utslängt komma eller ett slentrianmässigt instoppat snedstreck – det är ju smycken snyggt placerade i din text. Men en tiara passar inte alltid med ett nithalsband.

Lotten Bergman är språkpolis, redaktör och föreläsare. Efter tio år på Nationalencyklopedin blev hon frilans och har sedan dess gjort uppdrag för bl.a. If samt ett flertal landsting och kommuner.

Språkpolis på lotten.se
Lotten som språkpolis i Nordegren i P1

2) PowerPoint som faktiskt funkar

Olle Bergman, frilansskribent

Det går att kombinera klassisk talarkonst med modern multimedia! PowerPoint-presentationer behöver inte vara sömnpiller, utan kan verkligen göras övertygande, minnesvärda och lärorika – men då krävs det att talaren engagerar sig på allvar.

Olle Bergman är frilansskribent, författare och föreläsare med ett brinnande intresse för såväl gamla greker som moderna medier. Sina tankar om PowerPoint har han sammanfattat i ett manifest – se www.ppmanifesto.com. Han är även en av huvudskribenterna för Cancerfondsrapporten, se nedan.

3) Cancerfondsrapporten – ett verktyg för förändring

Micke Jaresand, PR-konsult

Cancerfonden är idag den främsta opinionsbildaren inom den svenska cancersjukvården. Detta är en relativt ny roll som kompletterar Cancerfondens två etablerade identiteter: framgångsrik insamlingsorganisation och pålitlig informationskälla. I detta seminarium rekapitulerar projektledaren Micke Jaresand arbetet med Cancerfondsrapporten under fem år.

Micke Jaresand, journalist som jobbat på bl.a. ETC och Expressen, driver idag det han kallar ”Sveriges minsta PR-byrå”, Radical PR med uppdrag för bl.a. Cancerfonden, Optikbranschen och SEB.

Radical PR

Kommentarer är stängda.