• ”Öppenhjärtig” heter det, inte ”öppenhjärtlig” med ”L”. Det handlar alltså om att en uppriktig person talar eller skriver ”med öppet hjärta” – inte om något slags hjärtlighet.

• ”Abonnemang” stavas just så – vilket kan vara svårt att minnas. Men häng upp det på ”A. Bonniers Förlag”, som ju inte heller har två b:n.

• ”Följaktligen” är ett trevligt ord som inte har ett d någonstans. Men när man säger ordet, krockar bokstäverna ”ljak” i munnen så att det nästan låter som ”ljdak” fastän man mycket väl vet att det inte ska vara så. Om det inte går att banka in den rätta stavningen kan man istället skriva ”därför”, som ju har ett d.

• ”Omständlig” stavas med ett L där på slutet på samma sätt som ”krånglig” ju gör det. Att ”omständighet” inte har ett L någonstans har inte ett dugg med saken att göra.

• ”Dubblett” är det mest svårstavade ordet i hela världen. Det finns ju ingen rim och reson! Varför sitter det två hånleende b:n där i mitten? Vaddå ”det stavas ju dubbel”? Pah, fnys, ppbbbrrr och gah. Men okej då. Dubblett, dubblett, dubblett.