Efter att ha avslutat min första e-bok på iPad, Den skoningslöse av Erik Petersson, kan jag bara lyfta på hatten för läsplattetekniken. Mina farhågor om dålig typografi och upplösning kom på skam; faktum är att jag tycker det går fortare att läsa på ”Paddan”. (För övrigt var boken förträfflig – vi har en ny skicklig populärhistoriker i den unge Petersson.)

Det största problemet just nu som jag ser det är förlagens prisstrategi: e-böcker är i många fall dyrare än pappersböckerna! När ska de inse att den digitala världens konsumenter hellre köper fem böcker för 20:- än en för 180:-? Riktmärket borde vara App Store (Apples e-affär för program till iPhone och iPad), där priserna ofta ligger på 7:- och 15:- för fantastiska program, snarare än boklådan vid torget i den lilla staden där böckerna skyms av luktsuddgummin, presentpapper och plastgem och där den udda utgivningen mest är skådebröd på utställningshyllorna.

Nu har jag och Paddan påbörjat nästa läsprojekt: The Trojan War – a new history. Även den rekommenderas varmt!

/Olle B.

Kommentarer är stängda.