Vi anländer till Hotel Odin på onsdag eftermiddag, ca 17:30. Olle åker hem på fredag kväll, medan Lotten stannar till söndag. Precis som förra året upprättar vi ett basecamp på Grafiska Torget en trappa upp (se bild längst ner). Lägg en lapp eller ring oss på mobilen om du vill träffa oss och inte hittar oss där.

Torsdag 23/9

Bättre bilder i PowerPoint (Olle)

Torsdag 11:00-11:20, Stora scenen.
Är du trött på enformiga punktlistor och fantasilös clipart? Här får du tips om hur du förvandlar PowerPoint från sömnpiller till vitamintablett genom att lägga ner mer omsorg på val och utformning av foton, illustrationer och diagram.

Språket och fantasin (Lotten)

Torsdag 11:00–11:45, K3.
Lotten är moderator för ”ett samtal om vikten av fantasi för barns språkutveckling”.

Blogglunch (Lotten & Olle)

Torsdag, omkring lunch.
Sedvanlig räkmacka högt upp i luften.

Snows karta och Nightingales diagram – informationsdesign för historieintresserade (Olle)

Torsdag 14:30–14:50, Stora scenen.
I alla tider har människor använt bilder och grafik för att förklara sammanhang, bringa ordning bland siffror och visualisera det abstrakta. Här tittar vi närmare på några berömda exempel som ger oss inblick i bland annat Napoleons största nederlag, kolerans härjningar i London på 1800-talet samt reformationen av den brittiska fältsjukvården i samband med Krimkriget.

Språket och fantasin (Lotten)

Torsdag 15:00–15:20, Nallescenen, Barnens Torg.
En kortversion av förmiddagens diskussion.

Mingel som går till Historien (Olle)

Torsdag kväll.
Träffar trevliga förlagsmänniskor i Historiska Medias monter.

Fredag 24/9

Skriv snabbare, enklare och tydligare – fem tips från en yrkesskribent (Olle)

Fredag 10:45-11:05, Temascenen.
Som uppdragsskribent, journalist och författare har Olle gett sig i kast med alla typer av textuppgifter – från bruksanvisningar och företagspresentationer till bloggtexter och fackböcker. Här får du fem tips som hjälper dig att höja tempot i ditt skrivande, samtidigt som resultatet blir mer lättläst och begripligt. Föredraget riktar sig framför allt till dig som skriver i tjänsten.

Underbart är kort (Lotten)

Fredag 11:15-11:35, Temascenen.
Kortkort i text: mejl, Facebook och Twitter. I samarbete med Språktidningen.

GP:s lunch (Lotten)

Fredag 12:00, Liseberg.

Moderna skrivregler, föreställn. 1 (Olle)

Fredag 13:15-13:35, Temascenen.
Hur fel kan det bli nu för tiden? Är sär skrivning värre än bruket av Engelskan’s genitiv? Och kan man börja en mening på det här viset? Svaret på dessa frågor och många fler får du av frilansskribenten Olle; att han har en plats i hjärtat för semikolon lär du också märka.

Moderna skrivregler, föreställn. 2 (Olle)

Fredag 16:00-16:20, Stora scenen.

Bokmässebuffé på Börsen & bokmässebloggmiddag (Lotten klonar sig)

Fredag 20:00–22:00, Börsen, Gustav Adolfs Torg
Fredag  20:30–01:00, Kyrkogatan 11

På Börsen buffé, arrangerad av Göteborgs Stad samt Bok & Bibliotek, ungefär samtidigt som den sedvanliga bokmässebloggmiddagen äger rum – inkl Twitter, mat & vin + förhoppningsvis ett besök i en svit på Park. Lotten tänjer sin multitaskingförmåga till det yttersta!

Lördag–söndag 25/9

Lotten kvar, Olle åker hem.


När du kommer upp med rulltrappan från B-hallen, ligger Temascenen rakt fram och Stora Scenen snett framåt vänster. På båda scenerna erbjuds miniföreläsningar nonstop i fyra dagar. (Bild & text lånad från www.popkom.se)


Kommentarer är stängda.